Hoe ben je hier terecht gekomen?
via vrienden
via een zoekmachine
via het internet
weet niet meer


Het Boogschutter-kind moet merken dat je van hem houdt zoals het is. Het is een eerlijk kind dat veel warm contact met mensen nodig heeft. Zonder dit laatste wordt het sarcastisch om zichzelf te beschermen. Van nature is het vrolijk en open. Het is idealistisch, met een onmetelijk vertrouwen in het goddelijke en in de natuur.

De eerlijkheid van het Boogschutter-kind kan kwetsend zijn, ook al is dat niet zijn bedoeling. Omgekeerd zal het zich verzetten als men niet eerlijk tegen hem is. Probleem is echter dat het vanwege zijn gevoelige ego nauwelijks kritiek verdraagt. Het verzet zich ook tegen autoriteit, tenzij deze gefundeerd is en niet op louter macht en persoonlijke willekeur berust. Regels worden slechts geaccepteerd als ze niet tegen het eigen belang ingaan.

Het Boogschutter-kind heeft de vrije natuur nodig, maar daarnaast ook de vrijheid om te zijn zoals het is en om de wereld op zijn eigen manier te onderzoeken. Het is van nature nieuwsgierig en op zoek naar de waarheid. Het maakt zich snel los van familiebanden om zijn eigen weg te kunnen gaan. Als ouder is respect voor uw oprechtheid, verdraagzaamheid en eergevoel het beste wat u van dit kind kunt krijgen. Neem het in vertrouwen en ondersteun het in zijn dromen.

Door zijn nieuwsgierigheid en zijn drang de waarheid te achterhalen, zal het Boogschutter-kind graag naar school gaan en er goed presteren. Voorwaarde is wel dat het er niet saai is en niet te streng. Het kind kan niet tegen stilzitten. Mateloosheid is een centraal probleem in zijn karakter. Daardoor kan het ook niet goed met geld overweg. Laat het zelf de consequenties hiervan ontdekken en spring niet steeds bij.