Hoe ben je hier terecht gekomen?
via vrienden
via een zoekmachine
via het internet
weet niet meer


Het Vissen-kind is een dromer. Het heeft veel behoefte aan fantasie en men kan het ook het best langs die weg aanspreken als men iets van hem gedaan wil krijgen. Het heeft een hekel aan de banale feiten van het bestaan, met name aan routines en discipline. Het wordt dan ook moeilijk volwassen. Het volgt zijn eigen regels en weet door zijn charme zijn zin te krijgen. Gun het Vissen-kind zijn fantasiespel en laat het zoveel mogelijk zijn eigen ritme volgen, ook als het om slapen en eten gaat.

Val het Vissen-kind niet aan op zijn fantasie, maar laat het deze juist uitleven, bijvoorbeeld door het te stimuleren zijn fantasieën op te schrijven. Daarmee speelt u tevens in op zijn kunstzinnige instelling. Het kind heeft een goed gevoel voor het geschreven en gesproken woord. Daarnaast verwerft het snel inzicht in abstracte theorieën. Het twijfelt echter sterk aan de eigen capaciteiten en heeft bemoediging nodig. Door het aandacht en waardering te geven, sterkt men zijn zelfvertrouwen.

Het is belangrijk dat men het Vissen-kind helpt met het aankweken van discipline. Houd daarbij echter rekening met zijn geaardheid. Plaats het niet in een hokje en dwing het niet zich aan te passen aan uw wil of maatschappelijke normen. Laat zien wat mensen nodig hebben om te overleven en doe dit met veel liefde en bijvoorbeeld poëzie. Gun het kind ook zich af en toe terug te trekken in zijn eigen wereld, want dit heeft het nodig om zijn bijdrage aan de wereld te kunnen leveren.

Het Vissen-kind is zeer gevoelig en huilt gemakkelijk. Pakt men het zijn droomwereld af, dan wordt het wanhopig en neerslachtig. Het heeft niet zoveel verantwoordelijkheidsgevoel, maar heeft wel belangrijke deugden als meeleven, begrip, verdraagzaamheid, zachtaardigheid, fantasie en gevoel voor schoonheid.